Saturday, May 3, 2014


ehmm jak začít .... jsem holka, která se chce dostat ze svých stínů a kdyby mohla pomoci i někomu z vás, tak by byla moc ráda. Tenhle blog bude o mé cestě k veganství a o tom, jak si začít věřit - protože když nebudete věřit sami sobě, tak nebudete nikdy s ničím plně spokojeni.

FAQ about me

Kolik ti je?
20 let (ročník 93)

Kde bydlíš?
V Praze (od května 2014) :D

Máš nějaké sourozence?
Mám staršího bratra a starší sestru

Máš přítele?
Ne

Jakou hudbu posloucháš?
Johnny Cash, Lana del Rey, Eminem, Bullet for my Valentine, Nirvana, Guns'n'roses, System of a down, Marilyn Manson, In this moment, Mindless self indulgence, Muse, Nickelback, Seether, Evanescence, Rammstein, Yelawolf, Iron Maiden, Daniel Landa, Wiz Khalifa, Iggy Pop & The Stooges, James Blake, Lynyrd Skynyrd, Sex Pistols, Lacuna Coil, Radiohead, Gary Jules,...

Jaké jsou tvé oblíbené filmy a seriály?
Star Wars, Alenka v říši divů (Tim Burton), Simpsonovi, Grimm, Forrest Gump, Deník Bridget Jones, Hobit, Střihoruký Edward, Pulp fiction, Constantine, Atlas mraků, The nightmare before Christmas, Warholka, Kladivo na čarodějnice, Rango,...

Kolik měříš a vážíš?
164cm a 58kg (chci zhubnout)

Máš nějakého domácího mazlíčka?
Ano, mám 2 zakrslé medové králíčky (Wilda a Ozzy). Bohužel jsem se přestěhovala do Prahy a ušáci mi zůstali doma. Pak se staráme o jednu černobílou kočičku a o černobílého kocourka - chodí si k nám nacpat svá bříška, pomazlit se a odpočinout si. Jinak jsou to vesnické homeless číči.

Piješ alkohol, kouříš?
Alkohol piji, ale ne často - nejčastěji víno (červené i bílé)
Kouřila jsme rok a půl, přestala jsem. Dobře, sem tam si dám, ale chci si to odpustit úplně.


FAQ about food & lifestyle

Kdy ses začala zajímat o zdravou stravu a proč?
Nepamatuji si přesně, kdy jsem se začala o zdravou stravu zajímat poprvé.
Nově se o ní zajímám poslední měsíc - chci se vyléčit ze své psychické nemoci, chci se naučit jíst správné porce. Ale poslední dva roky je můj zájem relativně intenzivní.

Jak si se stravovala předtím?
Byla jsem popelnice - naházela jsme do sebe cokoliv a v jakoukoli dobu ( i o půl 2 v noci nebyl pro mě problém, abych se nacpala pizzou). Nesnídala jsem, jedla jsem až o půl 10 ve škole, pak až o půl 4 doma a pak přišlo nezdravé snacky a sladkosti a večerní přežírání.

Odkdy jíš vegansky? Byla jsi předtím vegetariánkou?
Vegansky ještě nejím, postupně na něj přecházím. Vegetariánkou jsem byla poprvé od 14 do 16 let. Od 16 let jsem sem tam měla maso či nějakou uzeninu. 100% vegetariánkou jsem poslední 2 měsíce.

Jak berou tvá rodina veganství a vegetariánství?
O veganství ještě nevědí. Ale vím, že to bude dost těžké je o tom přesvědčit, protože jsem měla i velký problém s vegetariánstvím. Máma se mě neustále ptala a kde budeš brát bílkoviny a ostatní vitamíny? Kdyť maso k životu potřebuješ - jenže jsem se o vegetariánství nějak nezajímala, takže jsem nevěděla, co jí odpovědět. Neustále mi cpala kousky masa, že alespoň tři kousky si vzít musím. Rokem 2014 pochopila, že maso, salámy, párky do mě nedostane.

Proč chceš jíst vegasnky?
Nejdůležitější je pro mě etické hledisko - nechci, aby kvůli mě musel někdo zaplatit životem, nechci aby kvůli mě někdo trpěl. Je to pro mě hrozná představa - chci žít čitě a bez pocitu viny. A další důvod je, že chci žít více ekologicky a nechci do sebe cpát nejrůznější antibiotika a další farmaceutické srance, které jsou cpány do zvířat.

Jsou všechny recepty na tvém blogu veganské?
Recepty, které budu přidávat na blog budou 100% veganské.

Kolikrát denně jíš?
Většinou jím 2x někdy i 1x za den.
Teď se snažím jíst 3x denně, pak chci jíst 5x denně, ale to ještě uvidím.
Je těžké jíst i 3x za den.

Co nejčastěji snídáš?
Buďto podomácku vyrobené müsli (restované ovesné vločky + nejrůznější sušené ovce + semínka), nebo ovesná kaše z pudinku + ovoce.

Cvičíš?
Momentálně necvičím.
Dříve jsem cvičila s Jillian Michaels, pak s Cassey Ho. Chci se ale zpět vrátit k domácímu cvičení.
Abych alespoň měla nějaký pohyb, snažím se chodit co nejvíce pěšky.

Co piješ?

Vodu z kohoutku (čistou nebo s citronem), neslazené čaje (zelený, bylinkový, sem tam ovocný)

8 comments:

  1. Zajímavý, zase jsem se o tobě dozvěděla další věci. :) Mám tě přepsanou. ;)

    ReplyDelete
  2. jooo díky moc ^^ ale notaaak, 5x denně, nepřeháňej :O :* .. ty jsi moje holka!!! posloucháš stejnou hubnu co já :O a filmy od Burtona jsou nejlepšíííí ^^ jinak ti moc držím palce, abys dokázala těch 5 porcí za den,a veganských!:) určitě to zvládneš,jsi šikula a dotahneš to tak abys byla spokojená se sebou i svou postavou! :)) drž se :*

    ReplyDelete
  3. ahooj, tak jsem si tě teda přepsala :)
    no závidím ti že ti nejde jíst 5x denně :D (víš jak to myslím :D).. ja bych žrala pořád, taky proto jsem jak malá koulička.. ještěže cvičím, protože jinak bych byla mega koule :/ :D

    ReplyDelete
  4. moc pěkné věci jsi o sobě napsala :-) posloucháme skoro stejné věci :) snad se ti tady v Praze daří :-)
    una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz

    ReplyDelete
  5. Ahoj krásko! :-)
    Tak jsem se fakt zasmála :D. Jsem ráda, že tě mé komenty baví ;D!
    Jinak jak tu tak čtu tak se celkem schodnem v dost věcech wow. Jinak tu tak poslouchám tvojí hudbu a je super! :-)
    Hele tak si představ, že já to s tou váhou dokonale podělala jak jsem měla před zkouškama tak jsem byla tak ve stresu, že jsem žrala jak blbec. No co nadělám. Makám teď jak můžu a jím cca do 250 kcal a chci to takhle držet ještě týden abych to rychle schodila :-).
    Doufám, že se ti daří! Drž se beruško :-* http://lucianathinbitch.blog.cz/

    ReplyDelete
  6. No já se picnu, jsem ti napsala koment a on se neodeslal a smazal :D :D :D
    no nic.
    Jsem ráda, že tě moje komenty baví to je důležité! :D
    Jo a simpsonovci super děkuju! A já mám taky Avast občas mi to vyskočilo, ale v pohodě ;).
    Jinak s váhou jsem to dokonale podělala, měla jsem prostě zase stres před zkouškama, ale dřu jak šílená abych to dala dolu teď mám plán na celý týden jídelák max do 250 kcal :-). Tak snad to zabere. Jinak jak tu píšeš tak koukám, že něco máme společné .... myslím vkus na věci wow ;). Noooo takže se tu tak poflakuju na tvém blogu a poslouchám tu hudbu co tu máš a je skvělá ;). A jak tobě to jde? Drž se, víš, že ti moc moc fandím!!! :-*
    Snad jsem ti napsala všechno, kdyžtak to dopíšu ještě :D :D :D

    ReplyDelete
  7. Držím palce a věřím, že se ti časem povede naučit se jít 5x za den :))

    ReplyDelete
  8. Ach jo, kde si??? Chybíš mi tu :/

    ReplyDelete